Geld is gemunte vrijheid

Geld is gemunte vrijheid. Met deze uitspraak van Dostojevski begon staatssecretaris De Krom gisteren zijn toespraak tijdens het congres (Be)zuinig Samen. Werk blijft volgens hem het beste middel om armoede en schulden te bestrijden. Daarnaast riep hij gemeenten op om mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken. We moeten niet de problemen van de klant overnemen, maar hen begeleiden bij het zèlf oplossen daarvan. En hen leren verstandig met geld om te gaan; sommige mensen komen prima rond van een minimuminkomen, anderen niet.

Bekijk ook de presentatie BeZuinig Samen (4MB) over de problematiek en de belangrijkste ontwikkelingen. Het muziekje dat erachter zit kan ik niet uploaden, maar is wel te vinden achter deze link: Blind – Hercules and Love Affair.

Geef een reactie