Slagingspercentage minnelijke schuldregeling 70% !

Er zijn verschillende manieren om het slagingspercentage van schuldregelingen te berekenen. Joke de Kock van de NVVK rekende vandaag voor dat ze met de cijfers van hun leden over 2007 het slagingspercentage hebben berekend op dezelfde manier als bij de Wsnp. Uitkomst: het slagingspercentage is ’toevallig’ precies hetzelfde als in de Wsnp, namelijk 70% !

Een gedachte over “Slagingspercentage minnelijke schuldregeling 70% !

  1. Martijn,

    Ik ben heel benieuwd naar beide gehanteerde berekeningen en vraag me tegelijkertijd af hoe het komt dat de NVVK kennelijk een andere berekening hanteert dan Joke en de RvdR, aangezien het slagings% de laatste rond de 30-35% schommelde. Overigens vraag ik me af of in alle 3 berekeningen ook wordt gekeken naar het gegeven of gestarte schuldregelingen na max. 3 jaar ook met succes worden afgerond. Voorzover ik bij de NVVK heb kunnen nagaan is een succesvolle SR er één wanneer een akkoord met alle schuldeisers is overeengekomen. Daarna komen vaak nog de moeilijke 3 jaren…
    Vanuit een breder perspectief kun je daarnaast ook nog kijken naar de al dan niet succesvolle wijze waarop, meestal aanwezige, onderliggende (psychosociale) problematiek succesvol en blijvend zijn aangepakt.
    Kortom: er valt heel wat af te dingen op de gehanteerde cijfers, uiteraard ook de portee van jouw bericht.

Geef een reactie