Armoedebeleid en schuldhulpverlening in België

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) geeft ons tijdens het congres (Be)zuinig samen op 19 mei een kijkje in het lokale beleid in België op het terrein van armoede en schulden. Hoewel het in België heel anders geregeld is, zal de presentatie geen ver-van-mijn-bed-show worden. Vooral interessant is dat in België vaker integraal wordt gewerkt. Verschillende praktijkvoorbeelden passeren de revue en kunnen vrijwel 1-op-1 worden overgenomen door Nederlandse gemeenten.

Armoede in België
In de tweede helft van 2010 – het Europees jaar tegen armoede – was België voorzitter van de EU. Het Europees jaar tegen armoede was aanleiding voor het schrijven van het boek ‘Armoede in België‘. Het bevat een overzicht van cijfers, beleidsmaatregelen en wetenschappelijk onderzoek over armoede en sociale uitsluiting.

Geef een reactie