Weer meer wettelijke schuldsaneringen

Vorig jaar is ruim een kwart meer schuldsaneringen uitgesproken dan in 2009, zo meldt het CBS. Vooral het aantal privépersonen dat werd toegelaten tot de Wsnp groeide. Bij (ex-)ondernemers vlakte de stijging juist af. Tussen de provincies onderling zijn enorme verschillen zichtbaar. Zo kwamen in Utrecht gemiddeld 49 van de 100.000 inwoners in de Wsnp, tegen 251 in Flevoland!

Het aantal en percentage schone leien neemt gelukkig ook nog steeds toe.

Rond de wetswijziging van de Wsnp (jan. 2008) zagen we lange tijd een daling van het aantal schuldsaneringen.

2 gedachtes over “Weer meer wettelijke schuldsaneringen

  1. Zou de toenname te herleiden zijn tot de toegenomen kennis van schuldeisers van de grotere effectiviteit
    van de WSNP t.o.v. de minnelijke regeling?

  2. ik heb een reactie heb een dochter die 12 jaar in de schuld zit met een zoontje maar word in nederland niet geholpen door de sanering of het gerecht waar ze 3x voor geweest is ik weet niet in wat voor wereld wij leven maar in nederland moet je zeker niet zijn daar laten ze je stiken

Geef een reactie