Schuld wanbetalers zorgpremie amper afgelost

Het terugdringen van het groot aantal wanbetalers in de zorg is nog geen succes. Ondanks de hardere aanpak (o.a. bronheffing en boetes) heeft een groot deel zijn schuld nog niet afgelost bij zijn verzekeraar.

Een gedachte over “Schuld wanbetalers zorgpremie amper afgelost

  1. Een mogelijke (kleine) oorzaak is wellicht gegeven in het volgende dat ik in de praktijk (bij de gemeente) zie;
    mensen die al aangemeld zijn bij het CVZ voordat zij in de uitkering komen, moeten gewoon via acceptgiro’s betalen. Volgens het CVZ is het administratief niet mogelijk om inhouding via bronheffing alsnog te laten plaatsvinden als wij als gemeente melden dat iemand voortaan en uitkering ontvangt. Uiteraard kunnen wij wel zorgen voor automatische inhouding op de uitkering als we eenmaal weten van de schuld maar het is toch weer een tussenstap die gemaakt moet worden.

Geef een reactie