Behandeling wetsvoorstel schuldhulpverlening begin maart

Het wetsvoorstel gemeentelijke schuldhulpverlening wordt op 1, 2 of 3 maart plenair behandeld in de Tweede Kamer. Ik neem aan dat er dan gestemd wordt, maar ik weet dat niet zeker. Nadat de Tweede Kamer hem heeft aangenomen, moet hij als de weerga door de Eerste Kamer. Dat lijkt me eerlijk gezegd geen probleem, want ze kennen het wetvoorstel al heel lang, en er staan geen schokkende dongen in. Tenzij de nota van wijziging (over recidive) van de staatssecretaris nog spannende dingen oplevert (denk het niet)… En tenzij de staatssecretaris eerst het moratorium van tafel wil…

Al met al zou de wet dan nog op 1 juli van dit jaar kunnen worden ingevoerd.

Hopelijk wordt er morgen in het AO meer duidelijkheid geschept over de planning.

Geef een reactie