Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Twee belangrijke wijzigingen die binnenkort in de nieuwe Leidraad Invordering komen te staan:

  1. Voor de minnelijke schuldregeling gaat de Belastingdienst voortaan haar totale vordering vaststellen, desnoods naar schatting, en komt er daarna niet meer op terug als er nog nieuwe vorderingen, over de periode voorafgaand aan het minnelijk traject, boven water komen.
  2. De Belastingdienst gaat niet meer een inkomensafhankelijke toeslag vooruit verrekenen met een openstaande schuld: teruggevorderde huurtoeslag van bijvoorbeeld 2009 wordt niet verrekend met de toegekende huurtoeslag 2011.

Een gedachte over “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

  1. Wow, Martijn das goed nieuws. Mijn vraag van 2 maanden geleden is hiermee beantwoord. Wat was de aanleiding van deze stellingname? En geldt dit voor elke inspecteur? Bij elke finale kwijting wordt het het vaak achteraf, voorgaande dus kwijtgescholden!
    Ik wacht op jouw initiatief om synergie te vinden.
    Groeten, en tot binnenkort.

    Peter

Geef een reactie