SVB signaleert financiële problemen

Ik heb de afgelopen weken samen met mijn collega’s Gerrit Jan Schep en Erik Rutten de directeuren en afdelingsmanagers van de negen regionale SVB-kantoren getraind over armoedebeleid en schuldhulpverlening. Gehoord bij één van de bijeenkomsten: zodra de SVB financiële problemen signaleert bij haar klanten, stuurt zij een brief naar de klant en schuldhulpverlening, met daarin uitleg van het probleem èn een volledige uitkeringsspecificatie . Ik denk dat er nog veel meer winst is te behalen in samenwerking tussen de SVB en gemeenten.

2 gedachtes over “SVB signaleert financiële problemen

  1. wel opmerkelijk dat er in de gemeente Zoetermeer nog nooit een brief van de SVB met een soort gelijke mededeling is gekomen. Met zo’n 1300 melding verwacht je dat wel…. Het zal wel een beleidsvoornemen zijn.

  2. Ik heb begrepen dat nog niet alle kantoren dezelfde werkwijze hebben. Hangt ook af van de afspraken die zij hebben gemaakt met de gemeenten in de regio. Maar de wil tot samenwerking is er!

Geef een reactie