Schuldhulpverlening afschaffen

Uit het platform armoedebeleid (afgelopen woensdag in Utrecht):

Er zijn gemeenten die in het kader van de bezuinigingen serieus overwegen de schuldhulpverlening af te schaffen (!). Schuldhulpverlening is nu nog geen wettelijke taak voor gemeenten.

Op dit moment nemen 35 gemeenten en samenwerkingsverbanden deel aan het platform armoedebeleid. Volgende week meer nieuws uit het platform.

3 gedachtes over “Schuldhulpverlening afschaffen

  1. Gemeenten hebben toch wel een wettelijke zorgplicht, al was het maar via de WMO om participatie vna hun burgers te bevorderen?

  2. Dat is toch prima dat de SHV wordt afgeschafd? Dit is een geniale vondst en de gemeenten die dit gaan doorvoeren moeten een dikke bonus krijgen. Het zorgt er tenminste voor dat ik als schuldeiser met mijn schuldenaren kan doen en laten wat IK wil. Meeste mensen met schulden hebben het immers aan hunzelf te danken en de WSNP/schuldhulpverlening zijn Stalinistische regelingen.

  3. En nee gemeenten hebben die plicht niet. We leven in een vrije-markt-economie. En anders moeten we wellicht de grondwet eens afschaffen is dat probleem ook opgelost 😀

Geef een reactie