Steeds meer voedselbanken

Steeds meer gemeenten hebben een voedselbank. Dit blijkt uit de Quickscan Voedselbanken.

Twee derde (66%) van de respondenten zegt dat er in de gemeente een voedselbank aanwezig is, tegen 48% in 2008. Alle gemeenten met 50.000 of meer inwoners in het onderzoek geven aan een voedselbank te hebben.

Ten opzichte van 2008 is het percentage respondenten dat aangeeft afspraken te hebben met de voedselbank gestegen van 47% naar bijna 58%. Die afspraken gaan in bijna drie kwart van de gevallen over de doorverwijzing van de voedselbanken naar de gemeente. Maar ook in 61% van de gevallen andersom, dus van gemeente naar de voedselbank. 87% van de gemeenten omschrijft de samenwerking tussen de voedselbank en de gemeente als ‘goed’.

Het onderzoek is door Donner (zonder beleidsreactie) aangeboden aan de Tweede Kamer.

Download de Toolkit ‘Samenwerking gemeenten en voedselbanken’ en de bijlagen daarbij.

Een gedachte over “Steeds meer voedselbanken

  1. Beste Martijn,

    Zou wel netjes van je zijn als je ook vermeldt door wie het onderzoek is uitgevoerd. Graag alsnog plaatsen. Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

    Andrew Britt

Geef een reactie