Breed pleidooi voor wettelijk moratorium bij schuldhulpverlening

VNG, Divosa, MOgroep en NVVK pleiten in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer voor het instellen van een wettelijk breed moratorium bij schuldhulpverlening (verzonden 22 maart, gisteren gepubliceerd). 
Het voorstel komt neer op verbreding van het reeds bestaande moratium in de Faillissementswet (voor woningcorporaties, energiemaatschappijen en zorgverzekeraars).  
‘Dit instrument hoeft niet voor iedereen en altijd toegepast te worden, maar moet ingezet kunnen worden als de schuldeisers en de schuldenaar niet tot overeenstemming kunnen komen. In dat geval moeten via de rechter alle schuldeisers gedwongen kunnen worden hun incassomaatregelen te staken. Van belang is dat dit instrument snel ingezet kan worden. Ons inziens moet de marginale toets bij de rechtbank via een zeer korte procedure kunnen verlopen.’

Geef een reactie