Klijnsma lanceert Berekenuwrecht in 100e gemeente

Staatssecretaris Klijnsma van SZW lanceerde vandaag de website van de 100e gemeente die zich heeft aangesloten bij Berekenuwrecht. Het gaat om de Intergemeentelijke Sociale Dienst de Kempen van de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden. Klijnsma deed dat in gezelschap van enkele wethouders en ambtenaren van de betrokken gemeenten, Tamara Madern van het Nibud en wat pers. Mijn collega John Nuyten en ik waren er ook bij. Honderd is een prachtige mijlpaal! Daar zijn we echt trots op. John is de bedenker van Berekenuwrecht en introduceerde de website toen hij nog bij de gemeente Goirle werkte. Leuk ook om te zien dat Klijnsma ook echt enthousiast is.

John in gesprek met Jetta Klijnsma


Bekijk de toespraak van Klijnsma op YouTube (gemaakt door een lokale verslaggever).

En kijk ook op het Nibud-weblog.

Na ISD de Kempen hebben zich inmiddels nog meer gemeenten aangemeld. De teller staat nu op 120 gemeenten.

Checklist Dienstverlening
Ook vanuit een ander departement wordt er gekeken naar Berekenuwrecht. Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties publiceerde vorige week haar ‘Checklist Dienstverlening 2010’, waaruit volgens haar blijkt dat een groot deel van de gemeenten nog achterloopt met het verbeteren van de (digitale) dienstverlening aan de burger. De ‘Checklist Dienstverlening 2010’ bestaat uit een lijst van 40 maatregelen, die iedere gemeente in 2010 in ieder geval moet hebben ingevoerd. ‘De mogelijkheid om je recht te berekenen via Berekenuwrecht.nl’ staat ook op de checklist.

Geef een reactie