Kleine zelfstandige nieuwe klant voedselbank

Steeds meer kleine zelfstandigen komen door de financiële crisis in problemen en kloppen voor hulp aan bij de voedselbanken. Volgens de Voedselbank Nederland gaat het wekelijks om tientallen kleine ondernemers die om gratis levensmiddelen vragen. De inkomsten van veel zelfstandigen zijn de afgelopen maanden zo sterk gedaald, dat ze te weinig geld hebben voor eten en drinken. Het probleem doet zich vooral voor in de Randstad. Daar zitten ook meer kleine bedrijven, bijvoorbeeld in de bouw (bron: NOS).

Ik ben in de afrondende fase van een project in Rotterdam waarbij we zoeken naar mogelijkheden om in Rotterdam het gebruik van minimaregelingen door kleine zelfstandigen te vergroten en de zelfstandige beter in staat te stellen duurzaam een goed inkomen uit de onderneming te realiseren. Binnenkort verschijnt er een handreiking waarmee ook andere gemeenten hun voordeel kunnen doen.

Lees ook het artikel Stille armoede onder starters naar aanleiding van cijfers van de Kamer van Koophandel over Oost-Nederland.

Geef een reactie