Beroep op wettelijke schuldsanering daalt

Het beroep op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) is in 2008 gedaald tot 9.200 aanvragen, tegen 15.140 aanvragen in 2007. Dat blijkt uit de vijfde monitor Wnsp, die minister Hirsch Ballin van Justitie vorige week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Naar verwachting zal het aantal aanvragen dit jaar weer stijgen als gevolg van de kredietcrisis. Lees meer op de website van Justitie.

De VNG is van mening dat de daling het gevolg is van de inspanningen van gemeenten op het terrein van integrale schuldhulpverlening. Nadja Jungmann is het daar niet mee eens.

Een gedachte over “Beroep op wettelijke schuldsanering daalt

  1. Beste Martijn,

    Door de komst van de bronheffing zal deze trend zich zeker niet doorzetten. Sterker nog het beroep zal door toedoen van een ander ministerie sterk gaan toenemen als er geen wijzigingen doorgevoerd worden. Misschien goed om daar binnenkort een stevig artikel aan te besteden.

    Frans Mulder

Geef een reactie