Crisisbestendig armoedebeleid

Op 8 juli jl. mocht ik tijdens het debat ‘Naar een crisisbestendig armoedebeleid in Brabant’ – over werkende armen, schuldhulpverlening en kinderen – in Tilburg staatssecretaris Klijnsma vervangen. Om de deelnemers niet al te veel teleur te stellen, deed ik mijn beste Klijnsma-imitatie met een enthousiasmerende peptalk in het begin, en natuurlijk de nodige toezeggingen. Het verslag is te lezen achter deze link.

Borg schoolboeken
Tijdens de discussie kwam o.a .aan de orde dat – hoewel schoolboeken aankomend schooljaar voor het eerst gratis zijn – sommige ouders toch nog een probleem hebben. Voor ieder boekenpakket van een middelbare scholier moet een ouder aan het begin van het jaar 75 euro borg betalen. Voor minima kan dit heel veel geld zijn. Zeker voor ouders met meerdere schoolgaande kinderen. Dat stelt de Sociale Alliantie in een brief aan betrokken bewindspersonen en instanties. De Sociale Alliantie roept gemeenten en middelbare scholen op tot extra maatregelen en om minima te wijzen op het bestaan van de Stichting Leergeld.

Geef een reactie