50euro-regeling redelijk goed bekend

Huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kunnen dit jaar een extraatje van 50 euro krijgen. Is deze regeling bekend, ook bij minima? Kennisring.nl zocht het uit. Bijna de helft van de respondenten bleek de regeling te kennen. Onder de minima hebben relatief meer mensen wel van de regeling gehoord.  
Van de 100 bezoekers van www.kennisring.nl die deelnamen aan het onderzoek, kent 56% de 50euro regeling niet. Van deze 56% heeft 16% een inkomen tot 120% van het minimumloon. Zij hebben dus wel recht op het extraatje, maar zijn daar niet van op de hoogte. Van de 44% die de regeling wel kent, behoort een groot deel qua financiële positie tot de doelgroep, namelijk 34%. Van de groep die de regeling kent, denkt 30% dat ze automatisch 50 euro krijgt en 47% dat je dit moet aanvragen. Veel gemeenten keren de 50 euro automatisch uit aan mensen met een bijstandsuitkering. 30% van de mensen denkt dat de regeling alleen is bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering. 10% geeft aan dat zij voor dit bedrag geen moeite gaat doen of hun hebben en houden op tafel wil leggen.
Kennisring.nl is de publiekssite van Stimulansz. Op Kennisring vindt u informatie over sociale zekerheid, gezondheid en wet- en regelgeving. Regelmatig vragen wij bezoekers om hun mening over een actueel onderwerp. Kennisring heeft jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers.

Geef een reactie