Moties armoede- en schuldenbeleid

Afgelopen woensdag was er een commissiedebat Armoede- en schuldenbeleid. Het debat ging vooral over het rapport van de commissie sociaal minimum. In dit eerste rapport worden aanbevelingen gedaan over de hoogte van het sociaal minimum. Deze aanbevelingen worden door het kabinet meegewogen in de augustusbesluitvorming. Naar verwachting publiceert de commissie sociaal minimum in september haar eindrapport. In het najaar komt er een kabinetsreactie. Het was een pittig debat, maar zonder vermeldenswaardige toezeggingen.

Woensdag was er ook een tweeminutendebat Armoede- en schuldenbeleid waarbij moties werden ingediend. Gisteren zijn de volgende moties aangenomen:

2 gedachtes over “Moties armoede- en schuldenbeleid

  1. Jammer dat Kent en Kat ook geen motie hebben ingediend om te kijken of bewindvoerders wel voldoende middelen toegekend krijgen om hun werk nog goed te doen. Hebben ze enig idee wat een bewindvoerder moet doen, wat de jaarljkse audit rondom kwaliteit kost en hoeveel tijd en papierwerk ze daaraan kwijt zijn, Hebben ze zich uberhaupt wel ingelezen in het onderwerp? En dat ze echt niet allemaal malafide zijn, sterker nog, veel meewerken met gemeenten en schuldhulp en waarschijnlijk minder fouten maken als pak hem beet een cak of belastingdienst?

  2. Het is erg moeilijk om zo veel schulden te hebben! En dan nog willen scheiden maar niet kunnen door geldproblemen.

Geef een reactie