Leefgeld Oekraïners via betaalpas

Pinpas en creditcard populairste betaalpas bij Nederlanders op vakantie

Er wordt gewerkt aan een leefgeldregeling voor Oekraïense vluchtelingen. In deze Kamerbrief (21/3) schetst het kabinet de contouren. Veel gemeenten lopen al vooruit op de inwerkingtreding. Het kabinet geeft in de brief ook aan dat dat mag.

De toelage is ongeveer € 60 per week per persoon. Voor Oekraïners in de particuliere opvang is er een aanvullende verstrekking. Sommige gemeenten verstrekken het bedrag contant. Je kunt het ook op een pas zetten. BuyProxy biedt daarvoor een oplossing. Bekijk het aanbod, de Q&A en rubrigo.nl.

Er zijn vast meer oplossingen, maar daar heb ik nu (nog) geen zicht op. En voor de goede orde: ik word niet betaald hiervoor.

5 gedachtes over “Leefgeld Oekraïners via betaalpas

  1. Oekrainse ouders nederlands leren via tolken.
    Zij kunnen het dan aan hun kindeten leren.
    Kinderen kunnen dan beter op school meekomen.
    Ouders kunnen een baan zoeken of vrijwilligerswerk gaan doen.

  2. Ik heb de kamerbrief vorige week ook gelezen, maar vroeg mij af hoe dit zich verenigend met de Tijdelijke regeling verstrekkingen gerepatrieerden en evacues Oekraine 2022 die gestart is op 1 maart 2022. Ook in deze regeling wordt een wekelijke toelage beschreven die door de SVB wordt uitgevoerd zie artikel 2, 3 en 6 van deze regeling.

  3. Is er een grondslag waarop UWV aan de gemeenten kan doorgeven of een ontheemde ergens werkt (op basis van de meldingsplicht werkgever), waardoor leefgeld stopgezet kan worden?

Geef een reactie