Collectiviteitskorting basiszorgverzekering wordt afgeschaft

Overstappers kiezen voor basiszorgverzekering

Minister Van Ark (VWS) maakt een einde aan collectiviteitskortingen voor de basiszorgverzekering. Ze stelt dat de korting niet meer te rechtvaardigen is. Voor afschaffing moet de wet worden aangepast. Naar verwachting wordt de afschaffing op zijn vroegst op 1 januari 2023 effectief.

Dit heeft ook gevolgen voor de gemeentelijke collectieve zorgverzekering voor minima. Wel benadrukt de minister dat een premiebijdrage aan inwoners mogelijk blijft, net als premiekorting op de aanvullende verzekering.

Lees meer op rijksoverheid.nl.

2 gedachtes over “Collectiviteitskorting basiszorgverzekering wordt afgeschaft

  1. Wat ze eigenlijk moeten afschaffen permanent is de gehele maandelijks betaling van ziekenfonds. Zorgverzekering vrij voor iedereen zoals in Canada of in Spanje. In een kleine land als Nederland is nog makkelijker. Dat kan als ze echt willen. Bijvoorbeeld In Canada moeten de bewoners alleen voor ergere ziektes zich verzekeren en voor de grote kosten bij de tandarts. en niemand betaal maandelijks bedragen. In een beschaafd land zou moeten basiszorgverzekering vrij van betaling voor iedereen. De regering kan voor zorgen dus dat ziekenhuizen en dokters goed hebben in hun instituties goed kunnen werken. De rest is feest geldklopperij voor verzekeraars en apothekers, dat is bewezen in Spanje en Canada…

Geef een reactie