0800-nummer voor hulp bij schulden

Afbeeldingsresultaat voor hulplijn

In een brief van staatssecretaris Van Ark lees ik dat een samenwerkingsverband van o.a. schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders met een landelijke telefonische hulplijn de toegang tot de schuldhulpverlening snel, laagdrempelig, anoniem en transparant gaat maken. Burgers die te maken hebben met financiële problemen of schulden of mensen uit hun netwerk kunnen telefonisch kosteloos, anoniem en vrijblijvend hun vragen stellen over waar zij bij de gemeente terecht kunnen.

Een gedachte over “0800-nummer voor hulp bij schulden

 1. Ik vind het een goed idee dat er plannen zijn voor een landelijke telefonische hulplijn. Laagdrempelig, anoniem en transparant zijn goede middelen om de toegang te zoeken naar hulp.
  Maar om de taboe die er heerst bij mensen met schuld te doorbreken ben ik een voorstander van in de openbaarheid te treden. Mijn idee is om juist inloopavonden te organiseren waar je met lotgenoten ervaringen kunt uitdelen. Vooral voor mensen die al in een schuldsaneringstraject zitten is dit volgens mij van meerwaarde.
  Ik heb de afgelopen 3 jaar het minnelijk traject doorlopen en verwacht daar eind juli mee klaar te zijn. Had graag in die 3 jaar eens met lotgenoten willen delen dat het vooral geen rozengeur en maneschijn is om onder bewind te staan. Heb vaak de behoefte gehad om dit met lotgenoten te willen delen. Daarnaast zou ik zelfs info avonden willen organiseren voor naasten en omgeving.
  Ik ben er van overtuigd dat wanneer naasten en omgeving meer af weten van de situatie er op een begripvolle wijze op de situatie gereageerd wordt. Ben tijdens mijn minnelijk traject tegen veel vervelende situaties aangelopen of zat er gewoon af en toe doorheen. Dus ik weet hoe belangrijk het is dat je dan gewoon even ergens aan de bel kan trekken. Emotie, gevoel en begrip bestaan niet in de wereld van onder bewind staan.
  Hoop in de toekomst mijn plan om lotgenotenavonden te organiseren te verwezenlijken.
  Alle tips zijn van harte welkom.

Geef een reactie