Innovatie in de schuldhulpverlening

NVVK-Innovatielab

De NVVK is in september gestart met het Innovatielab. NVVK-leden kunnen zich aanmelden om tijdelijk in een regelarme ruimte innovatieve ideeën en werkwijzen te testen in de praktijk. Succesvolle ervaringen kunnen vervolgens leiden tot aanpassing van de NVVK-regels. Op dit moment zijn de volgende innovatieve projecten toegelaten:

SchuldenlabNL

Vorige week werd SchuldenlabNL gelanceerd, naar voorbeeld van Schuldenlab070. Bij RTL Z leggen de initiatiefnemers uit wat ze gaan doen en krijgen we cijfers over de aard en omvang van de schuldenproblematiek:

Bekijk vooral ook het interview met Albert Jan Kruiter en Tamara Madern. Zij benoemen waar het aan schort in de schuldhulpverlening en noemen ook een paar initiatieven die volgens hen wel goed werken zoals het ‘Huishoudboekje’ in Utrecht (genoemd in dit artikel en hier), het Jongerenperspectieffonds in Den Haag, de Maatwerkroute en Sociaal Hospitaal:

Goede Gieren

En omdat ik zelf ook maar eens moest gaan innoveren, zal ik binnenkort toetreden tot het bestuur van de Goede Gieren Coöperatie! Zie hier een selectie van initiatieven van de Goede Gieren.

Geef een reactie