Opnieuw Stedenestafette rond armoede en schulden

De Stedenestafette bestaat uit een reeks congressen waar gemeenten innovatieve aanpakken van schulden en armoede met elkaar delen. In 2010 werd de eerste estafette gestart in het kader van het Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Op 27 juni jl. beet Vlaardingen het spits af van een nieuwe reeks. Vlaardingen geeft het estafettestokje door aan de gemeente Den Bosch. Op de website van SWN lees je wat meer hierover. Ik heb verder nog geen planning kunnen vinden of info over mogelijkheden om als gemeente aan te haken.

De Stedenestafette is een initiatief van de VNG, Sociaal Werk Nederland, NVVK, Landelijke Cliëntenraad en Divosa en wordt gesubsidieerd door het ministerie van SZW.

Stedenestafette Vlaardingen visueel verslag totaal

Aanvulling d.d. 8 sept.: Ik heb inmiddels begrepen dat er in totaal 4 gemeenten zullen meedoen. Het heeft dus een minder grote schaal dan 7 jaar geleden toen volgens mij 25 gemeenten meededen. Welke 2 gemeenten na ‘s-Hertogenbosch aansluiten, is nog niet bekend. De deelnemende gemeenten bepalen in principe zelf aan wie zij het estafettestokje overdragen. Waarschijnlijk organiseert ‘s-Hertogenbosch in december een conferentie. De andere 2 gemeenten volgen in 2018. Meer info bij projectleider Christophe Geuskens.

Een gedachte over “Opnieuw Stedenestafette rond armoede en schulden

Geef een reactie