Interessant congres over Schulden en Armoede

Jaarcongres Schulden en Armoede 2017

Op 15 september organiseren Divosa en HOEZO! Congressen hun 3e jaarcongres Schulden en Armoede onder de titel ‘Eigen schuld?’

Het congres draait dit jaar om vragen zoals: Hoe zelfredzaam zijn mensen en hoe verstandig zijn hun financiële beslissingen? Hoe worden mensen met schulden zelfredzamer en wat is hierbij je rol als professional? Hebben overheden nog wel een realistisch beeld van die zelfredzaamheid van burgers?

Eigen schuld, dikke…?
Met dit congres willen de organisatoren de zaak eens van een andere kant bekijken: hoe kunnen we de zelfredzaamheid van mensen vergroten? Will Tiemeijer van de WRR gaat dieper in op deze vraag en Tamara Madern neemt je mee in de veelbelovende aanpak Mobility Mentoring, wat kunnen gemeenten hier echt mee? Programmamanager Christophe Geuskens introduceert het gezamenlijke en ambitieuze kennis- en professionaliseringsprogramma van NVVK, VNG, Sociaal werk Nederland, LCR en Divosa. En er is een politiek café met leden van de Tweede Kamer onder wie René Peters (CDA) en Linda Voortman (GroenLinks). Ten slotte belicht huisarts en docent huisartsgeneeskunde Pieter Barnhoorn ‘eigen schuld’ vanuit zijn expertise en vraagt zich af: slaan we te ver door in eigen verantwoordelijkheid? In hoeverre is een patiënt zelf verantwoordelijk voor zijn kwaal?

Bekijk het volledige programma op www.schuldhulpverleningenarmoede.nl.

3 gedachtes over “Interessant congres over Schulden en Armoede

  1. Eens met Katinka, voor ervaringsdeskundigen, of ZZP-ers werkzaam als klantmanager zijn deze congressen heel informatief en goed voor het netwerken (bovendien kunnen professionals weer iets opsteken van de ervaringsdeskundigen), maar de prijzen zijn toch wel heel hoog. Gelukkig weet ik wel altijd de weg naar de gratis of heel goedkope bijeenkomsten te vinden, bijvoorbeeld van het Kennisnetwerk Amsterdam of bij Pakhuis de Zwijger…

Geef een reactie