Nieuw systeem voor vroegsignalering schulden

Het BKR is gestart met het initiatief ‘Vindplaats van Schulden’ (VPS) nadat eerdere initiatieven om tot een systeem van vroegsignalering te komen, het Landelijk Informatiesysteem Schulden (LIS) en Vroegsignalering index Probleemschulden (ViP), zijn beëindigd. VPS kan gemeenten voorzien van informatie over betalingsachterstanden bij huur, zorgverzekering, energie en overige relevante informatie. Dit kan hen helpen om beleid gericht op preventie en vroegsignalering invulling te geven. Ook kan het gemeenten helpen bij een effectievere uitvoering van de gemeentelijke schuldhulpverlening, bijvoorbeeld omdat zij gerichter interventies kunnen inzetten.

De ontwikkeling van VPS is gereed. BKR gaat binnenkort in een paar pilots met gemeenten uitproberen of het werkt.

 

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink .

Een gedachte over “Nieuw systeem voor vroegsignalering schulden

  1. Ook school is een vindplaats voor schulden.
    Ouderbijdrage wordt nooit betaald. Vraagtekens bij ziektekostenverzekering (frequente wisseling maatschappijen). Geen WA verzekering. Geen lunch mee naar school. Geen geld voor kind activiteiten, fiets, sport, etc.

Geef een reactie