Na schuldhulp of Wsnp meestal geen terugval

Het overgrote deel van de mensen die met succes een minnelijk of WSNP- schuldentraject (een traject met kwijtschelding) hebben afgerond, heeft na 4 jaar geen nieuwe betalingsachterstanden ontwikkeld. Dat komt naar voren uit het onderzoek ‘Duurzaamheid schuldentrajecten‘. Slechts circa 6% heeft 4 jaar later nieuwe betalingsachterstanden op kredieten die bij BKR staan geregistreerd. Voor de premie op de zorgverzekeringswet gaat het om 10 tot 14%. Het percentage terugvallers is over de afgelopen jaren (2009-2014) stabiel. Daarbij zijn er geen grote verschillen in terugval tussen minnelijke en wettelijke trajecten gevonden. Uit het onderzoek blijkt verder dat aanvullende dienstverlening in de vorm van budgetbeheer leidt tot minder terugval.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie