PvdA Groningen: tweedehands spullen in witgoedregeling

De PvdA in Groningen wil de witgoedregeling aanpassen. In plaats van nieuwe wasmachines, koelkasten of televisies moeten gebruikers van de regeling in de toekomst genoegen nemen met tweedehands spullen. De PvdA denkt op deze manier geld te kunnen besparen. Ook zou het milieu erbij gebaat zijn, omdat goedwerkende spullen langer in omloop blijven. De PvdA wil voor het plan afspraken maken met de plaatselijke kringloopwinkels.

Eerder schreef ik, dat de meeste gemeenten ervoor kiezen geen bijstand te verstrekken voor tweedehands ‘artikelen waar een stekker aan zit

4 gedachtes over “PvdA Groningen: tweedehands spullen in witgoedregeling

  1. Onverantwoord. Laat de eigenaren hun eigen spullen blijven gebruiken en het geld dat ze voor een nieuwe willen besteden doneren aan een ander.

  2. Ik vraag me af waarom dit onverantwoord zou zijn? Waarom zou een wasmachine van een paar jaar oud, minder voldoen dan een nieuwe?

  3. ik heb ooit bb aangevraagd voor 2dehands witgoed in Apeldoorn en daar werd toen op besloten dat ik geld kreeg voor nieuwe omdat ze ervan uit gingen dat 2de hands minder lang mee gaat dan nieuw en omdat er op nieuw langer garantie zit. Hierdoor zou ik dus minder snel terug komen voor een nieuwe aanvraag bijzondere bijstand.

Geef een reactie