Bijeenkomst ter voorbereiding Armoedeweek

Onlangs berrichte ik al over de Armoedeweek van 25 november tot 2 december. Er worden dan allerlei activiteiten gestart waarop ook gemeenten kunnen aanhaken. Op 20 september vindt in Utrecht een bijeenkomst plaats o.a. voor gemeenten die overwegen om aan te haken. Het doel van de bijeenkomst is ook om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Agenda

  1. Stand van zaken – in de diverse steden, bij de media (VPRO), rond de internationale armoedeweek
  2. Why Poverty en de Nederlandse Publieke Omroep, Helden in Nederland en de inzet van bedrijven zoals PACT (bedrijven in Amsterdam samen tegen armoede).
  3. Driegesprek de Sociale Alliantie, Stimulansz en Divosa.
  4. Waar betalen we dit van en kunnen we het verantwoorden door de inzet inzichtelijk te maken?
  5. Welke mogelijkheden maar ook dilemma’s komen we tegen bij het op gang brengen van de projecten in de diverse steden en hoe gaan we daar mee om?
  6. Voorbeelden van bijzondere projecten uit het land: Mankracht-aanpak alleenstaande mannen in Amsterdam, diverse projecten Almelo en Speelgoedbank De Grabbelton Zuid-Limburg.
  7. Vragen en verdere afspraken.

De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht op donderdag 20 september van 09.30 – 13.00 uur, inclusief lunch. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een e-mail naar j.dehaan@radaradvies.nl. Graag o.v.v. uw naam, gemeente/organisatie, telefoonnummer en of u deelneemt aan de aansluitende lunch.

Geef een reactie