Allesrelativerend

Ik ben vandaag weer aan de slag gegaan na een heerlijke en allesrelativerende vakantie in Portugal. Ik wilde al bijna mijn baan opzeggen en een camping beginnen in de Alentejo. Realiteitszin heeft me teruggebracht naar Nederland. En ik moet zeggen, ik heb er ook wel weer zin in. Ik heb vanmorgen de kinderen naar de Kunstcamping gebracht en ben met de vanaf-nu-doe ik-alles-anders spirit begonnen met het wegwerken van mijn mails. Ik heb nu (bijna 17:00 uur) nog geen 10% van mijn mail weggewerkt. Wel bijgekletst met collega’s en een eerste weblogberichtje geplaatst.

Ik heb de afgelopen weken geen nieuws gevolgd, maar heb de indruk dat ik niet veel gemist heb. Wel zie ik dat Stimulansz.nl is opgefrist en dat we sinds kort een corporate LinkedIn-groep hebben. Met daarin trouwens een leuke discussie over kanteling van de bijzondere bijstand. Op 27 augustus is een bijeenkomst over beschermingsbewind en bijzondere bijstand gepland (vol). Ik kreeg heel veel Google alerts met berichten van gemeenten die hun beleidsplan schuldhulpverlening hebben opgeleverd. De NVVK blikt terug op een aantal projecten ter verbetering van de samenwerking tussen schuldhulpverlening en schuldeisers. En vandaag in het nieuws: aantal loonbeslagen in eerste kwartaal met 15% gestegen.

Echt allesrelativerend is echter het nieuws van het plotselinge en veel te vroege overlijden van Frits Nieman, directeur van AMC Consultancy – een bureau gespecialiseerd in minimabeleid. Ik wens zijn vrouw en kinderen veel kracht en liefde voor elkaar toe nu ze samen zonder Frits verder moeten. En zijn collega’s veel sterkte.

Geef een reactie