Week van de armoede

Onder de titel Why Poverty vindt van 25 november tot 2 december een internationaal, cross-mediaal event plaats. Hiermee initiëren publieke omroepen in de hele wereld een discussie over armoede. Kijk op whypoverty.net. In Nederland wordt Why Poverty gecoördineerd door de VPRO. De VPRO zal te zijner tijd ook een website lanceren. De aftrap van Why Poverty vindt plaats in Utrecht op 25 november.

Rol gemeenten
Daarnaast is het plan opgevat om in de week van de armoede ook gemeenten een rol te geven. Het plan is om mensen die in Nederland in armoede leven zelf in beeld te laten brengen hoe die armoede eruit ziet. Zij houden interviews, maken filmpjes, bedenken oplossingen en werken aan verbetering van hun situatie. De filmpjes en de oplossingen worden uitgezonden door lokale, regionale en landelijke omroepen en worden gepresenteerd op een conferentie door en met mensen die in armoede leven. Radar, de Sociale Alliantie en Stimulansz trekken hierbij samen op en helpen gemeenten om dit lokaal te organiseren.

Het gaat overigens om een langer durende aanpak, die niet alleen is gekoppeld aan de armoedeweek. En je kunt het als gemeente natuurlijk ook oppakken zonder de media-aandacht. Amsterdam, Apeldoorn en Harderwijk zijn de eerste deelnemers in dit project.

Startbijeenkomst
Op donderdagochtend 20 september vindt er een landelijke bijeenkomst plaats in Utrecht. Met als doel om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Aanmelden kan via info@radarcommunicatie.nl.

Lees meer.

Een gedachte over “Week van de armoede

  1. waarom men denkt dat armoede allen in afrika bestaat denk aan USA, Griekenland en Portugal is dat iets anders dan de armoede in derde werld?

Geef een reactie