Op eigen kracht uit de armoede

‘Samen actief tegen armoede’ heet het nieuwe plan van de gemeente Groningen om de armoede in de stad te bestrijden. Onlangs schreef ik daarover al dit artikel. Lonneke Kamp van de gemeente presenteerde het nieuwe beleid vorige week in het platform armoedebeleid. Erg inspirerend!

Interessant is bijvoorbeeld dat de doelgroep een belangrijke rol had bij de totstandkoming van het beleid. De doelgroep vond de volgende thema’s in deze volgorde belangrijk:

  1. Integraal samenwerken
  2. Betere SHV en inkomensondersteunende maatregelen
  3. Communicatieve vaardigheden
  4. Eén centraal loket
  5. Website / webshop
  6. Budgetteringslessen
  7. Eén regievoerder: gezinscoaches
  8. Gezonder leven
  9. Dienstenbank: Iedereen kan iets

De thema’s zijn aangedragen door professionals, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en belangenbehartigers. Elk thema is verfilmd, zodat mensen zich er wat gemakkelijker een beeld bij kunnen vormen. Hele leuke filmpjes! Ik weet niet precies hoe het zit met copyright. En het is toegespitst op Groningen. Maar je kunt in ieder geval het concept mooi gebruiken in je eigen gemeente!

Bekijk alle filmpjes.

Geef een reactie