Schuldhulp voor jongeren

De reguliere schuldhulpverlening biedt vaak geen oplossing voor jongeren. Lees een (oud maar nog relevant) overzichtje van enkele initiatieven van gemeenten (o.a. ontleend aan het platform schuldhulpverlening).

Heerlen evalueerde onlangs de pilot “Nu of nooit“.

Een gedachte over “Schuldhulp voor jongeren

  1. Hallo,

    Ik ben Berné ter Woord en studeer aan de hogeschool van Utrecht aan de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening. Ik ben op dit moment bezig met de afronding van het derde jaar en ook met het vak onderzoek. Ik zou u graag wat vragen per mail willen toesturen die mijn onderzoeksvraag en analyse zou kunnen verhelderen. Mijn onderzoek gaat namelijk over jongeren tussen de 18 en 25 jaar en hun ervaringen met hun huidige financiele situatie terwijl zij in de schulden zit. Waarom? ik vind het belangrijk om als toekomstig maatschappelijk werker een goed beeld te hebben van de ervaringen die rondom schulden bij jongeren spelen. Zo kan ik een helder maar wel kleinschalig onderzoek doen naar deze ervaring waarbij wij als maatschappelijk werkers meer inzicht hebben op ervaring en beleving van schulden. Jou ervaring en kennis zou mijn verslag goed kunnen aanvullen.

    Graag hoor ik nog van u,
    Groetjes,
    Berné ter Woord

Geef een reactie