Sociaal Raadsliedenwerk levert meer op dan het kost

Ik heb veel te maken met sociaal raadslieden (en een paar van mijn collega’s zijn ex-sociaal raadslieden) en bewonder hun praktische en voortvarende aanpak. Eigenlijk zouden alle gemeenten sociaal raadslieden binnen hun gemeentegrenzen moeten hebben. Ik beaam graag wat staat in de nieuwe brochure Met terugwerkende kracht:

Voorkomen dat kwetsbare burgers kopje ondergaan. Bijvoorbeeld door te hoge schulden. Of omdat ze niet kunnen aanhaken bij de ingewikkelde maatschappij. Dat is de taak van het Sociaal Raadsliedenwerk (SRW). Het SRW biedt sociaaljuridische informatie, advies en ondersteuning. Het vertelt cliënten onder andere op welke diensten en voorzieningen zij recht hebben. En helpt hen daarvan gebruik te maken.

Het SRW geeft meer terug dan het kost. Sociaal én financieel. Het beperkt de armoede onder burgers. Zorgt voor betere leefsituaties. Stimuleert zelfredzaamheid. Leidt tot meer sociale participatie. En damt het gebruik in van dure zorg- en uitkeringstrajecten.”

Kijk ook op de website van de MO-groep.

Geef een reactie