Iets meer armoede in Europa

Bijna een kwart van de Europeanen leefde in 2010 rond de armoedegrens of liep het risico op sociale uitsluiting. Uit gegevens van het Europees statistiekbureau Eurostat blijkt dat 23,4% van de Europeanen een inkomen heeft onder de armoedegrens of moeite heeft met het betalen van de huur en andere lasten. In 2009 was dit iets lager: 23,1%. Nederland behoort tot de landen met de minste armen. Net als Zweden staat Nederland volgens de armoedemaatstaven van Eurostat op 15%. Alleen Tsjechië kent met 14% minder armoede.

Lees ook het oudere artikel Relatief weinig armoede in Nederland (11 jan. 2010) over de beperkte zeggingskracht van de Europese armoede-indicatoren. Vaak zeggen deze meer over de inkomensverdeling dan over absolute armoede. Dat is ook op bovenstaande cijfers deels van toepassing.

Geef een reactie