Berekenuwrecht up-to-date

Via berekenuwrecht.nl kun je berekenen of je recht hebt op inkomensondersteuning van de overheid. Daarbij gaat het om landelijke regelingen zoals de toeslagen, maar ook om gemeentelijke regelingen, mits de gemeente is aangesloten bij Berekenuwrecht.

We gaan er prat op, dat de website altijd up-to-date is. Op 1 januari en 1 juli worden automatisch alle nieuwe bijstandsnormen ingevoerd. De aangesloten gemeenten hoeven daar niets voor te doen. Beleidswijzigingen van gemeenten worden altijd per ommegaande doorgevoerd in het programma. Daarnaast wordt jaarlijks op initiatief van het Berekenuwrecht-team een ‘APK’ uitgevoerd om te checken of alle teksten en bedragen nog kloppen.

Dit jaar kregen we een ingrijpende beleidswijziging voor de kiezen: de huishoudtoets. Vanaf 1 januari jl. kregen bezoekers met meerderjarige kinderen de mededeling dat Berekenuwrecht voor hen tijdelijk niet het recht op inkomensondersteuning kon berekenen. Inmiddels is het ons gelukt de huishoudtoets goed in het programma te verwerken. Vandaag gaan de meeste gemeenten automatisch over naar deze nieuwe versie van Berekenuwrecht. Enkele gemeenten hebben verzocht de oude ‘omleidingspagina’ nog even in stand te houden. Deze gemeenten passen eerst nog hun beleid aan en gaan binnenkort over naar de nieuwe versie.

Op dit moment zijn bijna 150 gemeenten aangesloten bij Berekenuwrecht.

Geef een reactie