Certificering schuldhulpverlening

Wel of niet certificeren? Voor veel organisaties voor schuldhulpverlening is het antwoord uiteindelijk ‘nee’ omdat ze opzien tegen hoge kosten en veel gedoe. Maar “mensen weten nog niet dat alles inmiddels veel eenvoudiger en goedkoper is geworden”, vertelt Mariëlle Fleuren (projectleider certificering bij de NVVK) in de SZW-nieuwsbrief schuldhulpverlening.

In december jl. haalde de gemeente Tilburg als eerste het NEN-certificaat.

Verplicht?
Er zijn gemeenten die ons vragen of certficering verplicht is volgens het wetsvoorstel gemeentelijke schuldhulpverlening. Nee, dat is het niet. Gemeenten moeten in hun verplichte beleidsplan wel beschrijven hoe zij de kwaliteit van de schuldhulp waarborgen. Certificering is dan één van de mogelijkheden.

Geef een reactie