Eerste Kamer kritisch over aanscherping Wwb

De Eerste Kamer dringt aan op versoepeling van de Wwb-maatregelen die begin volgende jaar moeten ingaan. Ook VVD en CDA senatoren zetten vraagtekens bij de snelle invoering van de maatregelen en vrezen dat jongeren hierdoor minder gestimuleerd worden om aan het werk te gaan. Of dit betekent dat de maatregelen ook echt uitgesteld of versoepeld zullen worden, is echter de vraag. De druk vanuit het kabinet is namelijk groot. Het is ook niet aannemelijk dat de Eerste Kamer vanwege een overvolle agenda behandeling van het wetvoorstel doorschuift naar het nieuwe jaar. De ongeschreven afspraak is namelijk dat voorstellen die een besparing opleveren koste wat kost voor de jaarwisseling worden behandeld. Lees meer op Divosa.nl en VNG.nl.

Er wordt door diverse betrokkenen ingeschat dat de Eerste Kamer pas op 20 december stemt en uitsluitsel geeft over de invoeringsdatum.

Geef een reactie