Hengelo verstrekt bijzondere bijstand met goederenbon

Als de aanschaf van een huishoudelijk apparaat noodzakelijk is, geeft Hengelo voortaan een waardebon (voucher). Met de zogenoemde goederenbon kan de cliënt bij één van drie Hengelose leveranciers een duurzaam en goed apparaat uitkiezen. Per apparaat geldt een maximumbedrag. Geld bijlenen of er geld bij doen voor een duurdere versie is niet meer mogelijk. En ook niet nodig. Als de aanschaf van bijvoorbeeld een wasmachine noodzakelijk is, verstrekt de gemeente hiervoor aan mensen met een laag inkomen bijzondere bijstand. De hoogte van de bijstand is vastgelegd in maximum bedragen. Hiermee kan de cliënt een goed werkend apparaat aanschaffen. Lees meer.

@ Hengelo zit in het platform armoedebeleid dat morgen in Utrecht vergadert. Dit onderwerp zullen we zeker bespreken.

Geef een reactie