UWV betaalt een weekje later

Het UWV kondigde onlangs aan uitkeringen van de WAO-, WAZ-, WIA- en Wajong-uitkering niet langer rond de 15e maar rond de 23ste van de maand over te maken. Afhankelijk van de snelheid waarmee de bank het geld doorstort, betekent dit voor cliënten dat zij hun geld acht tot tien dagen later krijgen. De maatregel levert het UWV een structurele miljoenenbesparing op, maar ook kritiek, omdat het uitkeringsgerechtigden in financiële problemen kan brengen.

2 gedachtes over “UWV betaalt een weekje later

 1. Ik kom dus wel in de problemen zo. Heb nu alles wel al betaald en normaal doe ik dat dus weer de 15e, maar nu dus een week later…. En mn huur is altijd al 15 dagen te laat.. Heb wel een voorschot gekregen om in iedergeval mn huur gas en licht vooruit te betalen, maar nu krijg ik 80 euro per maand minder.. Dus dat ook nog eens… Hoop dat de instanties er verder mee akkoord kunnen gaan en baal ook als eens stekker dat ik nu ook al vast rekeningen heb betaald van mn vakantiegeld. Dan zou je zeggen, dan hou je dat over volgende maand, maar dat is dus het probleem juist, de 25e betaal je gewoon weer voor je nieuwe maand… Ben hier erg boos over!! En jammer dat ik nu niet mijn vakantiegeld heb kunnen gebruiken waarvoor het bedoelt is. 🙁 Ben een alleenstaande moeder en had graag leuke dingen met mijn dochtertje ervan willen doen… Ik ben er erg verdrietig over! Ben wel benieuwd wat anderen hierover denken….

 2. Hoi hoi,

  Ik ben alleenstaande en ik heb de huur ook dubbel moeten betalen van mijn vakantiegeld en de eigen bijdrage van ziekenfonds.
  Normaal kan ik wat kleding kopen van mijn vakantiegeld, wat me de rest van het jaar niet lukt, maar dit jaar zit het er niet in.
  Dus doe de afgewassen, te grote(afgevallen) maar weer aan.
  Ook heb ik na de afschrijvingen van oa de huur nog 80 euro over om de rest van de maand van te leven.
  Ze hebben mijn vakantiegeld gestort en een maand later zit ik in de problemen!pure diefstal!

Geef een reactie