Schuldhulp ook bij rekenkamers op de agenda

Steeds meer gemeentelijke rekenkamers overwegen onderzoek te doen naar de lokale schuldhulpverlening. Gisteravond verzorgde ik een presentatie voor de rekenkamercommissie Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Onder andere over effectmeting. Het wetsvoorstel gemeentelijke schuldhulpverlening heeft – nog voordat hij is aangenomen – als positief resultaat dat de effectiviteit bij gemeenten hoog op de agenda staat.

Ik hoop ook echt dat onze benchmark aanslaat, zodat we beter de prestaties van gemeenten en samenwerkingsverbanden kunnen vergelijken.

Een gedachte over “Schuldhulp ook bij rekenkamers op de agenda

  1. De rekenkamercommissie was heel content met de presentatie. Martijn gaf een mooi overzicht van alle relevante invalshoeken. Uiteraard kan je een onderzoek net zo breed of diep maken als je wilt, maar opvallend accent was toch wel een voornemen van de commissie om vooral de “preventie-activiteiten” in het onderzoek een duidelijke plaats te geven.

Geef een reactie