Motiverende gespreksvoering in de schuldhulpverlening

Het Nibud presenteert vandaag het boek Van adviseren naar motiveren, motiverende gespreksvoering in de financiële hulpverlening. Het boek beschrijft hoe schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers en medewerkers van woningbouwcorporaties klanten kunnen motiveren om hun financiële gedrag echt te veranderen.

Naast het boek zijn er ook filmfragmenten gemaakt die de inhoud van het boek ondersteunen. In deze filmfragmenten zijn voorbeeldgesprekken te zien waarin de theorie van de motiverende gespreksvoering in de praktijk wordt gebracht. Daarnaast zijn er voor de budgetbegeleiders ook gratis werkbladen gemaakt die gebruikt kunnen worden bij de financiële hulpverlening. Zowel de filmpjes als werkbladen zijn vanaf 15 september te vinden op www.nibud.nl/gespreksvoering.

Lees meer.

Geef een reactie