Nu ook automatische kwijtschelding waterschapsbelasting

Mensen die in aanmerking komen voor kwijtschelding van de waterschapsbelasting hoeven dit in de toekomst niet elk jaar opnieuw aan te vragen. De ministerraad heeft op voorstel van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en minister Donner van Sociale Zaken ingestemd met de mogelijkheid om dit systeem – net als bij de de gemeentelijke belastingen – te automatiseren. Lees het persbericht van SZW.

Er zijn overigens al gemeenten die de aanvraag voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting aan elkaar hebben gekoppeld, zodat rechthebbenden niet twee aparte aanvragen hoeven in te dienen.

2 gedachtes over “Nu ook automatische kwijtschelding waterschapsbelasting

  1. Een uitstekend initiatief. Ik zie echter geen opmerking in het persbericht over de communicatie met de belastingplichtige. Hopelijk wordt er wel gemeld dat er een kwijtschelding is verstrekt. Het gevaar bestaat anders dat men het zicht op de werkelijke belastingdruk verliest.
    Inzicht in je kosten is immers noodzaak nummer 1 bij het voorkomen van financiële problemen, ook als die kosten pas weer naar voren komen als het je financieel wat beter vergaat.

  2. Graag zou ik willen vernemen hoe dat gaat met kwijtschelding.
    als je automatisch kwijtschelding krijgt het jaar erna.
    Als je nu beetje meer inkomen krijgt, krijg je dan toch de kwijtschelding? Of als je in de laatste maand van het kalenderjaar
    meer inkomen krijgt? vervalt dan de lopende kwijtschelding?

Geef een reactie