Bereken uw lastenverlichting

De website Berekenuwrecht heeft vooral tot doel het armoedebeleid transparant te maken en het niet-gebruik van inkomensondersteunende regelingen tegen te gaan. Administratieve lastenverlichting voor de gemeente was nooit een expliciet doel. Maar tijdens een bespreking deze week realiseerden we ons dat Berekenuwrecht ook daaraan nu al een bijdrage levert. Denk namelijk eens aan al die niet-toegekende aanvragen in het verleden. Ook kansloze aanvragen moest je als gemeente allemaal netjes in behandeling nemen en beantwoorden. Zulke aanvragen heb je nu als gemeente veel minder, omdat de klant met Berekenuwrecht heeft berekend dat een aanvraag geen zin heeft!

Als in de (hopelijk nabije) toekomst Berekenuwrecht+ wordt gerealiseerd, zal er een nog sterkere lastenverlichting optreden. De klant kan dan namelijk via Berekenuwrecht digitaal een aanvraag doen. De aanvraag kan vervolgens grotendeels geautomatiseerd worden afgehandeld.

@ er zijn nu 134 gemeenten aangesloten op Berekenuwrecht. Deze gemeenten dekken 42% van de Nederlandse bevolking.

Geef een reactie