Huisbezoeken schuldhulpverlening

We zijn voor een gemeente in het oosten van het land het werkproces schuldhulpverlening aan het stroomlijnen. De gemeente overweegt om in de intakefase huisbezoeken af te leggen. Nou weet ik dat er gemeenten en organisaties zijn die standaard huisbezoeken afleggen bij hun klanten, maar ik wil het graag met deze poll wat beter in kaart brengen.

Ik houd me ook aanbevolen voor commentaar of een toelichting op de werkwijze in jouw gemeente. Klik hieronder op comments.

2 gedachtes over “Huisbezoeken schuldhulpverlening

 1. Quadrans Schuldhulpverlening heeft zeer slechte ervaringen m.b.t. de opstelling van de gemeente Almelo.
  Almelo wil niet erkennen dat er ook in deze plaats, werkelijke armoede bestaat.
  Wil niet meewerken aan de voedselbank.
  Financiering moest van derden komen. o.a. de Rabo Bank.
  Inmiddels zijn we gestart om met de gezamenlijke kerken een platvorm op te zetten die via o.a. het WMO loket wel aandacht eist voor de vaak zeer slechte omstandigheden van personen in een schuldsituatie.
  De Stadsbank Almelo is één van de meest onpersoonlijke en niet meewerkende organisatie die wij ervaren.
  Tot zo ver onz reactie.
  H. van Pijkeren.

 2. Ik ben het helemaal met je eens. In onze gemeente Haarlem willen ze alles door vrijwilegers laten doen. Maar blijf je dan met het vertrouwen wat de klient ik je wil hebben. Ikzelf als budgetcoach bezoekt de klienten thuis. Ik zou zeggen gemeente huur budgetcoaches in.

  met vriendelijke groet,

  Rinie Roosloot

Geef een reactie