Problematische schulden bij 1 op de 10 huishoudens

Bijna 1 op de 10 huishoudens had vorig jaar voor kortere of langere tijd te maken met problematische schulden. Bij nog eens een kwart miljoen huishoudens is er sprake van een risico op problematische schulden. Dit blijkt uit onderzoek dat staatssecretaris Klijnsma gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Van problematische schulden is sprake als het ondanks een maximale inspanning meer dan drie jaar duurt om ze afgelost te krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 700.000 huishoudens vorig jaar met zo’n situatie te maken kregen. Soms voor korte duur bijvoorbeeld doordat de kostwinner weer werk vond of de partner (meer) is gaan werken.

Niet alleen een plotselinge terugval in inkomen en het slecht kunnen omgaan met geld zijn belangrijke oorzaken voor het ontstaan van problematische schulden. Ook een te hoge levensstandaard zorgt ervoor dat bij veel huishoudens in ons land de schulden oplopen.

Lees ook de aanbiedingsbrief van Klijnsma.

Geef een reactie