Collectief energie inkopen

De gemeente Tilburg heeft van een internetbedrijf het aanbod gekregen om via hun internetapplicatie door inwoners/minima van de gemeente gezamenlijk energie in te kopen en zo een lage prijs te bedingen. Zijn er andere gemeenten die hier ervaringen mee hebben? Ik hoor het graag.
Hoe werkt het? Via een internetapplicatie wordt een groepsaankoop georganiseerd waar consumenten zich eenvoudig en vrijblijvend kunnen aanmelden. De opvolgende internetveiling met alle energieleveranciers resulteert in de beste aanbieder. Enkel die aanbieder krijgt de deelnemergegevens en contacteert deze, waarna de deelnemer zelf kan bepalen of hij/zij wil overstappen. Op deze manier kan iedere vereniging of community (lees: gemeente) op zeer eenvoudige wijze haar leden direct helpen het besteedbaar inkomen te vergroten. Doordat de look-and-feel wordt aangepast aan die van uw community, biedt het een zeer herkenbare oplossing om vanuit uw organisatie iets extra’s te doen voor uw relaties en/of de relaties van uw leden.
Is dit een interessant instrument in het kader van armoedebeleid?

Geef een reactie