Amsterdam krijgt voedselbank voor dieren

Amsterdammers die in armoede leven en een beroep moeten doen op de voedselbank, hoeven hun hond of kat binnenkort ook niet meer met een hongerige maag te laten rondlopen. Stichting Animal Rescue Nederland benadert momenteel diverse fabrikanten om een voedselpakket voor huisdieren samen te kunnen stellen.
Voorzitter Jack de Jongh liet maandag weten dat mensen met een laag inkomen vaak het eerst bezuinigen op voer voor hun huisdieren. Door de kredietcrisis is het volgens de stichting voor veel baasjes extra moeilijk hun dier goed te verzorgen. De Jongh denkt vooral pakketten samen te moeten stellen voor honden en katten, ‘maar we proberen voor alle dieren iets te regelen’. De eerste fabrikant heeft zijn hulp inmiddels toegezegd, aldus de voorzitter. De stichting zoekt nog een plek in de stad waar ze het voer kunnen opslaan.
De voedselbank voor dieren werkt hetzelfde als de voedselbank voor mensen. Iedereen die in aanmerking wil komen voor een pakket, moet aantonen wat het inkomen is. Mensen die na aftrek van de vaste lasten minder dan 250 tot 150 euro overhouden (afhankelijk van de gezinssamenstelling), mogen een beroep doen op de voedselbank voor dieren. Bron: Binnenlands Bestuur 2 febr.

Geef een reactie