Noodfonds Energie breidt inkomensgrens en aanvraagtermijn uit

Het tijdelijke noodfonds energie heeft recent een paar dingen aangepast:

  • De inkomensgrens voor samenwonenden is verhoogd naar € 4.180. Dit geldt met terugwerkende kracht voor elke aanvraag over de periode oktober 2022 – maart 2023.
  • Per 6 maart is er een desktopversie van de applicatie voor de aanvraag beschikbaar, zodat ook mensen zonder smartphone een aanvraag kunnen indienen.
  • Om iedereen tegemoet te komen blijft het noodfonds daarom een maand langer actief. Aanvragen kunnen tot en met 30 april 2023 worden ingediend.

De cijfers per 8 maart:

  • 123.000 mensen deden de Noodfonds-check.
  • Daarvan kregen 78.720 mensen het advies om een aanvraag te doen.
  • 34.000 mensen deden de Potjes-check.
  • 37.000 huishoudens deden een aanvraag. Daarvan zijn 5.500 aanvragen afgewezen. De overige aanvragen zijn in behandeling.

Lees meer op noodfondsenergie.nl/news.

Een gedachte over “Noodfonds Energie breidt inkomensgrens en aanvraagtermijn uit

  1. Hieruit zou ik durven concluderen dat de app bij 41720 mensen is vastgelopen en de aanvraag daardoor niet gelukt. Ben zelf 3 keer naar iemand toe gemoeten daar zij zich niet kan vervoeren. De eerste keer, een uur reistijd, anderhalf uur bezig geweest op haar telefoon en enkel de aanvraag oktober tm december kunnen doen. Daarna liep het vast. De week erna, een uur reistijd, een uur geprobeerd, liep steeds vast. De derde keer, weer een uur reistijd, een half uur bezig geweest voor de3aanvraag januari tm maart. Alles bij elkaar 6 uur mee bezig geweest (ik kost normaal ook 72,50 per uur), 4 tientjes brandstof aan uitgegeven (totaal dus 475 euro) en me erover verbaasd dat de aanvraag in twee delen moet en dat ik steeds dezelfde gegevens moet invoeren of uploaden. En dan maar eens zien of de klant meer of minder dan 475 gecompenseerd krijgt. Zo wie zo triest dat gemeenten deze draak van een voorziening nu als voorliggende voorziening verplicht stellen terwijl het aantoonbaar beroerd werkt. Had dat geld gewoon beschikbaar gesteld aan gemeenten voor aanspraken op bijzondere bijstand tbv energiekosten. Die hebben veel kennis en info al in huis. Want dit fonds zal ook wel een bak aan personeelskosten met zich mee dragen etc, dat geld had beter besteed kunnen worden .Men weet in Nederland wel hoe met geld te strooien.

Geef een reactie