Voorbeeld verordening beschikkingstermijn schuldhulp

Zie hier de beloofde voorbeeld verordening (in WORD).

Met dank aan de collega’s van Juridische Zaken De Ronde Venen.

Naschrift d.d. 8/10: zie hier de modelverordening van de VNG.

4 gedachtes over “Voorbeeld verordening beschikkingstermijn schuldhulp

  1. Hoi Martijn, de Wgs valt toch gewoon onder de Awb? In ieder geval de toelating en beƫindiging van shv moet via een beschikking. Ajs je niet afwijkt van de Awb beslistermijnen dan hoeft een verordening toch ook niet?

  2. In de nieuwe Wgs staat wel heel expliciet dat er een verordening moet worden vastgesteld. Ik denk omdat men wil dat de gemeenteraad er een oordeel over velt. Het was gemakkelijker geweest als gemeenten het in hun beleidsplan mochten vastleggen. Dan gaat het immers ook via de raad.

  3. Dank je Martijn. Ik vind het overbodig want m.i, was al lang duidelijk dat toegang en beeindiging van schuldhulpverlening onder de Awb vallen. En als de gemeenteraad dan toch iets moet roepen had dit niet zo goed in het al verplichte beleidsplan gekund.
    Maar goed, het is niet anders.
    Vriendelijke groet,
    Rob

Geef een reactie