Wet stroomlijning keten voor derdenbeslag

8 jaar na Paritas Passé en 4 jaar na de Rijksincassovisie van het vorige kabinet lijkt er nu eindelijk een eind te komen aan overheidsinstanties die elkaar beconcurreren bij beslaglegging waardoor schuldenaren onder de beslagvrije voet belanden.

Overheidsorganisaties sluiten aan op het beslagregister en gaan met gerechtsdeurwaarders informatie uitwisselen over beslagen en verrekeningen.

Dit staat in een wetsvoorstel dat vanaf vandaag ter consultatie ligt tot 25 maart 2020.

Nu hopen dat het kabinet ook voortmaakt met vereenvoudiging van de beslagvrije voet.

Een gedachte over “Wet stroomlijning keten voor derdenbeslag

  1. Feitelijk on-voor-stel-baar dat deze regelgeving er niet al meteen bij het begin van de WSNP was…! Het zoveelste voorbeeld van de manier waarop het in-elkaar-knutselen van deze wet tot groot onrecht en pijn heeft geleid…

Geef een reactie