Kennisbundel schuldhulpverlening

Schouders Eronder lanceert www.kennisbundel.nl voor iedereen die werkzaam is in de schuldhulpverlening. In de Kennisbundel vind je samenvattingen van wetenschappelijke rapporten, handreikingen en andere relevante vakliteratuur. Maar ook overzichten van handige tools en filmpjes. Zo kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.

En als gemeentelijk beleidsmaker kun je natuurlijk ook altijd terecht bij kennisbundel martijnschut.blog 🙂

Een gedachte over “Kennisbundel schuldhulpverlening

  1. Al die snurkers bij de schuldhulp zijn meer bezig met ‘leuke projectjes’ en de eigen CV aanvullen ipv bezig met het werk waar men voor aangesteld is en waar men elke maand een royaal salaris voor ontvangt. Mensen helpen om uit de schulden te komen, daar zou de focus moeten liggen tov de vooral opportunistische insteek om er zelf een dikke boterham aan te verdienen!

    Steeds naar workshopjes/presentaties/lezingen, en steeds weer een andere nieuwe trendy aanpak, steeds doorontwikkelen, dan weer scrum en dan weer dit dan weer dat. Een hoop bla-bla, en maar bar weinig wol. Men denkt steeds hetzelfde wiel opnieuw proberen uit te willen vinden! Ingekleed (zichzelf in te dekken) met een hoop extra woorden en jargon om die zgn professionaliteit uit te stralen, terwijl men slechts amateuristisch gepruts levert.

    Ik wil wel eens keer een ‘ongekleurd’ objectief keurmerk zien mbt de werkelijke kwaliteit van zgn. gemeentelijke schuldhulp en haar werknemers. Onderzoek uitgevoerd door een onpartijdige instelling die er dus verder geen financiele belangen op na houd, zoals bijvoorbeeld het NVVK dat duidelijk wel heeft. (‘Je gaat niet in je eigen nest lopen schijten’)

    Er werken naar mijn onderzoek/bevindingen in de schuldhulp-industrie een hoop mensen die helemaal niet gekwalificeerd zijn, via via binnen geloodst met een ‘gekochte certificering’ (slechts een cursusje hier en daar) en er vervolgens een onoverzichtelijke puinhoop van maken. En nadat men de boel overduidelijk heeft lopen verprutsen bij de ene organisatie, zoals dat bijvoorbeeld bij Budget Adviesbureau Deventer aan de orde is, men simpelweg opnieuw in een andere organisatie aan de slag kan gaan met een hoop kabaal, bla, bla en pretenties.

    Het word tijd dat ‘prutsers’ binnen de gemeentelijke muren aansprakelijk worden gesteld voor het voeren van een wanbeleid en verantwoording gaan afleggen, als blijkt dat men het werk niet naar behoren kan voltrekken en daarmee mensen gedupeerd zijn. Tijd dat mensen die niet op hun plek zijn, hup met de schouders eronder ander werk gaan zoeken!

Geef een reactie